2012. február 22., szerda

Első Bejegyzésem!

Üdvözlök minden kedves látogatót az oldalon!

A nevem Bujdosó Róbert, 1975 Januárjában láttam meg a napvilágot Nagykőrösön, és azóta is itt élek. A fotózás már elég fiatalon az érdekeltségi körömbe tartozott. Gyermekkoromban az édesapám pajtás gépével fotózhattam párat, de nagyon korlátozva voltam az expókat illetően. Később lett egy kis filmes automata gépünk amivel szintén oda kellett figyelni, hogy mennyi képet csinálhatok. Mivel vadászcsaládban nőttem föl, a vadak is nagyon érdekeltek, és ezt a két dolgot megpróbáltam összefűzni. :) Mondanom sem kell, hogy szörnyű képek születtek, a vad alig látszódott a képeken, mert ennek a gépnek semmilyen zoomja nem volt. Majd 2004-2005 környékén megvettem első digitális gépemet ami egy Fuji S 5500-as masina volt, ezzel már kicsit sikeresebb voltam a vadfotózásban, majd később el kezdtem a madarakat is fotózni vele. Természetesen a madarakat egy leshelyről fotózom ahol itató és etető van.
Mára a kis Fujiban 100 ezer expó környékén járok, de még kisebb bajait kivéve működik.
Aztán jött a nagy előre lépés a fotózásban, sikerült össze kuporgatni egy tükörreflexes gépre amit 2010 Novemberében vettem. Ez egy Nikon D90 amihez van egy Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR és egy Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6G VR objektívem. Nem egy nagy fényerejű optikák ezek, de azért el lehet velük boldogulni.
Két fotó a vadakról:

Persze ezekhez a képekhez azért nem árt kicsit ismerni a vadak élőhelyét és egyéb tulajdonságait. Nem ajánlom a vadfotózást azoknak akik nem ismerik a vadak viselkedését és az élőhelyét. Ami talán még ennél is fontosabb, hogy a helyi vadásztársaságok nem is nagyon szeretik, ha az ember kószál az erdőben. Tehát minden esetben ajánlatos felvenni a kapcsolatot a helyi vadászokkal, a baleset elkerülése végett. Azért ha belegondolunk... Kimegy a fotós az erdőbe, felöltözik terepszínű ruhába, hogy a vad ne vegye észre, bekupordik egy bokorba és vár a vadra. Tegyük föl jön is a vad és a fotós meg fotóz, egy másik szögből a vadász meg lő... Ha a vad nem veszi észre az embert, (márpedig elég jó érzékszervekkel rendelkeznek) akkor a vadásztól se várjuk el, hogy észrevegyen.
Hameg mégis kimegyünk akkor ahogy meglátjuk a vadászt akkor ne bújunk el előle. (erre is volt példa) Ezeket, csak jó tanácsként írom mindenkinek.


Összegezve a bemutatkozásom!
A fotózás az életem részévé vált, mégha azok a képek nem is mindenkinek tetszenek amiket csinálok (mert tényleg nem hibátlanok) de én szeretek fotózni és, csak ez számít. És mint mindenki, nemcsak a madarakat és a vadakat fotózom hanem amiben látok valami fantáziát, legyen az bármi, akár levelibéka, akár sáska. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése